• FIRMAGAVER - med fokus på MILJØ og BÆREDYGTIGHED
  • SOCIAL ANSVARLIGHED
  • CO2 KOMPENSERET FORSENDELSE
  • SAMMEN PLANTER VI TRÆER...
  • FIRMAGAVER - med fokus på MILJØ og BÆREDYGTIGHED
  • SOCIAL ANSVARLIGHED
  • CO2 KOMPENSERET FORSENDELSE
  • SAMMEN PLANTER VI TRÆER...
rafigave1-1
Tilbage til gaver

Rafiki Chokolade – Gaveæske

185DKK

Download

Chokolade med et formål

Rafiki er en socialøkonomisk, dansk virksomhed, som importerer håndlavet chokolade fra Uganda. Chokoladen forarbejdes, hvor den bliver dyrket – altså i Uganda – og produktionen skaber lokale arbejdspladser og indkomst til fattige familier. Overskuddet fra salget af chokolade går til sårbare flygtninge, som har søgt tilflugt i Uganda. Her får du en smuk gaveæske, der kan bruges til mange forskellige lejligheder. Æsken er i enten grøn eller rågul og er fremstillet hos Bruunshåbs gamle papfabrik i Viborg af genbrugspapir – åvand, gamle aviser, bøger og kærestebreve 🙂 Æsken indeholder 6 stk. chokoladeplader (6×45 gr.) og 6 stk. kuvertchokolader (6×7 gr) i 3 forskellige varianter: Mørk 70%, Lys og Hvid.

Rafiki ønsker en åben og gennemsigtig virksomhed med fuld fokus på bæredygtighed. Både produktkvaliteten og arbejdsforholdene sikres af den danske chokolademager Gustav Gønget, som bor i Uganda. Gustav køber chokoladebønnerne i direct trade af små familiebrug til en fair pris. De seneste år er 1,6 mio. flygtninge ankommet til Uganda. Mange er i dårlig forfatning, og en del af dem er gravide eller med små børn. Hjælpen går til de mest udsatte gravide og unge mødre, så de og børnene får nok at spise. Samtidig får de værktøjer og såsæd, så de efter flugten til Uganda kommer i gang med en tilværelse, hvor de selv kan forsørge familien. Projektet gennemføres i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og Fonden Det Nytter og følges tæt med årlige besøg i Uganda.

Læs mere om hele projektet HER 

Right On’s rating af dette produkt:

Klima

Klima

Har produktet en mindre klimabelastende fremstilling og transport, sammenlignet med tilsvarende gennemsnitlige produkter, eller er det et ikke-materielt produkt, der dermed slet ikke har en udledning ved fremstilling, fx massage eller en guidet svampetur, og samtidig heller ikke har en betydelig udledning ved aktiviteten?

Ressourcer

Ressourcer

Har produktet et reduceret ressourceforbrug og/eller er fremstillet af en større andel af genbrugte materialer, fornybare materialer (fx træ eller bomuld) eller genanvendte og genanvendelige materialer (fx rPET), sammenlignet med tilsvarende gennemsnitlige produkter?

Miljø

Miljø

Har produktet en minimeret påvirkning af miljøet, sammenlignet med tilsvarende gennemsnitlige produkter, fx med brug af færre giftige kemikalier eller andre skadelige stoffer?

Social ansvarlighed

Social ansvarlighed

Er produktet produceret af producenter, hvor der er bedre styr på arbejdsmiljøet, lønforholdene og/eller større fokus på inklusion af udsatte grupper, sammenlignet med tilsvarende, gennemsnitlige producenter?

Alle produkter har en påvirkning af miljø og klima, og vi ved godt, at vores produkter ikke er bæredygtige. Men samtlige af vores gaver er udvalgt, fordi de er et mere bæredygtigt valg end et tilsvarende, gennemsnitligt produkt. Alle vores produkter skal kunne svare positivt og dokumenterbart på mindst et – og helst alle fire blade.

Læs mere om produktudvælgelsen HER

Når du køber dine firmagaver hos os,
giver vi en donation til Growing Trees!

Det betyder noget...

Plantning af træer og folkeskove

GROWING TREES er en selvejende dansk organisation, der planter træer og etablerer frede Folkeskove i Danmark for at sikre både natur, dyreliv og grundvand. GROWING TREES har desuden projekter i bl.a. Sydamerika, hvor der ligeledes re-etableres skovarealer.

Tilbage til gaver

Rafiki Chokolade – Gaveæske

185DKK