RAFIKI – Velgørende dansk chokoladeprojekt

 

 

Vi er fuldstændig solgt, og faldet pladask på halen for danske Rafiki, der leverer velgørende chokolade. Rafiki betyder ven på swahili. Rafiki chokolade har allerede fået mange venner, siden ideen om at sælge bæredygtig, håndlavet chokolade fra Uganda opstod.

Danske Rafiki er et sjældent eksempel på en virksomhed, som med en dedikation og et 100% ærligt fundament har skabt et produkt, der i dén grad er med til at gøre en forskel.
Rafiki er en socialøkonomisk, dansk virksomhed, som importerer håndlavet chokolade fra Uganda. Chokoladen forarbejdes, hvor den bliver dyrket – altså i Uganda – og produktionen skaber lokale arbejdspladser og indkomst til fattige familier. Overskuddet fra salget af chokolade går til sårbare flygtninge, som har søgt tilflugt i Uganda.

 

Rafiki ønsker en åben og gennemsigtig virksomhed med fuld fokus på bæredygtighed. Både produktkvaliteten og arbejdsforholdene sikres af den danske chokolademager Gustav Gønget, som bor i Uganda. Gustav køber chokoladebønnerne i direct trade af små familiebrug til en fair pris.

 

De seneste år er 1,6 mio. flygtninge ankommet til Uganda. Mange er i dårlig forfatning, og en del af dem er gravide eller med små børn. Hjælpen går til de mest udsatte gravide og unge mødre, så de og børnene får nok at spise. Samtidig får de værktøjer og såsæd, så de efter flugten til Uganda kommer i gang med en tilværelse, hvor de selv kan forsørge familien.

 

Projektet gennemføres i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og Fonden Det Nytter og følges tæt med årlige besøg i Uganda.

 

Du kan læse mere om hele projektet her: https://rafiki.info/pages/overskuddet

Tilbage til blog