Bæredygtighed i en ny verden efter Corona

 

Mundbind og restriktioner er væk. Foråret og lyset er på vej, og med det et håb om en ”normal” verden, hvor vi alle kan agere som før pandemien. Eller kan vi nu også det…?

 

 

 

Covid19 er afløst af den højspændte og tragiske situation i Ukraine, hvilket igen kan komme til at udfordre og påvirke os alle sammen, hvor vi står nu post Corona pandemien. Det rykker dog desværre ikke ved, at vi stadig står overfor massive miljømæssige udfordringer, og spørgsmålet er, om vi har lært noget af de sidste par år, og om vi aktivt kan fortsætte med at påvirke en ny verden og en fremtid, der måske kan synes usikker?

 

Det Europæiske Miljøagentur har udsendt en rapport der sætter fokus på, hvordan vi kan skabe en mere holdbar og modstandsdygtig verden efter coronakrisen, og som samtidig giver et fingerpeg om, hvad pandemien især har betydet for miljøproblematikken.

 

Covid-19 forandrede alt på uhørt kort tid. Både socialt, arbejdslivet, uddannelse, ferie, jobmuligheder og digital konnektivitet. Men på trods af det, udviste verden en imponerende styrke, modstandsdygtighed og solidaritet – både som individ, som familier og som del af et globalt fællesskab. Og tager vi den positive kasket på, så var en af de mest markante, målbare resultater i forbindelse med pandemien en klar forbedring af luftkvaliteten. Dyre- og plantelivet har også nydt godt af corona-krisen som følge af færre forstyrrelser fra menneskelige aktiviteter, og endelig ses en tendens til at færre mængder plast ender i miljøet.

Det viser ret entydigt at naturen reagerer hurtigt, på det vi gør som mennesker – som individer. For alt starter hos dig og mig, i de valg vi foretager hver dag.

Et mere bæredygtigt samfund kan nedsætte risikoen for nye epidemier. Det kan skabe mindre ulighed, uenighed og faktisk skabe noget af den normalitet, som vi alle længes efter, men i en fornyet form.

Sammen kan vi gøre en forskel, skabe nyt, tilpasse os og komme videre. Men vi skal gøre det på en bæredygtig måde – uagtet pandemier og uforståelige krigserklæringer.

 

Det hele starter ved dig og mig!

 

https://www.eea.europa.eu/da/articles/videre-sammen-en-baeredygtig-verden

Køb jeres firmagaver og firmajulegaver til de ansatte hos RightOn.

Tilbage til blog